Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2022. 12. 05., h - 08:03
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt 3 napban a megye rendőrei 16 ittas járművezetővel szemben intézkedtek, továbbá 8 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt folytat eljárást egy törteli lakos ellen. A 46 éves nő tehergépkocsival közlekedett Mezőtúr felől Mezőhék irányába 2022. december 2-án a kora délutáni órákban. A sofőr egy balra ívelő útkanyarulatban elveszítette uralmát járműve irányítása felett, megcsúszott, majd lehaladt az úttestről és egy fának ütközött. A baleset következtében a gépkocsivezető – az elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon belül gyógyuló, míg utasa súlyos sérülést szenvedett.

Egy 37 éves abonyi lakos személygépkocsival közlekedett Újszász belterületén 2022. december 2-án az esti órákban. Haladása során a sofőr az előtte, vele azonos irányba haladó járművek előzésébe kezdett, azonban manővere során átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd járműve bal hátsó ajtajával, az úttest melletti területen, egy villanyoszlopnak ütközött. A gépkocsivezető a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

Az őszi-téli időszakban jellemzően pályaelhagyással járó és nem megfelelő követési távolság megtartásából eredő balesetek történnek. A járművezetők egy része nem figyel oda a megváltozott útviszonyokra, nem ismeri fel az abban rejlő veszélyeket. A hőmérséklet csökkenésével a nedves úttesten való közlekedéskor megnő a jármű megcsúszásának veszélye, különösen fékezéskor, valamint útkanyarulatokban való haladáskor.

A járművezetőnek óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását végezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Még jobban figyeljenek arra, hogy megfelelő követési távolságot tartsanak az előttük haladó járművek mögött, hogy azok bármilyen okból történő, váratlan manővere esetén is biztonságosan meg tudjanak állni!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjármű tulajdonosok figyelmét, hogy aki eddig még nem tette meg, szereltessen fel téli gumit!

…, hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.