Hírek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből

2023. 11. 16., cs - 07:48
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt napon a vármegye rendőrei hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök 2023. november 15-én a kora reggeli órákban Jászberény belterületén.  A járőrök megállapították, hogy a 27 éves nő úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A rendőrök a helyszínen elvették a sofőr vezetői engedélyét és előállították a rendőrkapitányságra.

A Jászberényi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat nyomozást.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket. Ez különösen veszélyes lehet az őszi és téli időjárás beköszöntével, hiszen erre az időszakra jellemző csapadéktól, párától csúszós, lefagyott utak a megszokottól eltérő vezetési technikát, nagyobb koncentrációt igényelnek. Kérjük, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több kiló droggal fogták el

A Nagykanizsa Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 55 éves férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.