Hírek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből

2024. 02. 05., h - 07:44
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 órában történt.

A vármegye rendőrei az elmúlt három napban 12 személyt fogtak el, akik közül 4 ellen elfogatóparancs volt érvényben. Az egyenruhások 8 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök, melyek 1 súlyos, 2 könnyű sérüléssel végződött.

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök, 2024. február 3-án délelőtt Kunmadaras külterületén. Az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. A férfit előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Egy szolnoki lakos 2024. február 4-én éjjel, személyautóval Tiszapüspöki külterületén anyagi káros balesetet okozott. A baleset során személyi sérülés nem történt. A helyszínre érkező rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, mely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételéről gondoskodtak, és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt eljárást indítottak.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Kérjük, hogy a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a szabályok!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.