Hírek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből

2023. 05. 25., cs - 07:36
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

Az elmúlt napon a vármegye rendőrei 2 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint 7 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Kengyel belterületén 2023. május 24-én 12 óra körül. Haladása során a gépkocsi jobb hátsó kereke lehaladt az úttestről az útpadkára, ott megcsúszott, áttért a menetiránya szerinti bal oldalba, ahol a jármű a vízelvezető árokba csapódott és többször megpördült. A gépkocsivezető az első szélvédőn az autóból kirepült. A sofőr nem használta a biztonsági övet. A baleset következtében a 21 éves férfi – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.   

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonságos közlekedés elengedhetetlen feltétele, hogy a gépjárműben utazók közül mindenki bekapcsolja a biztonsági övét. Egy esetleges baleset bekövetkezésekor használatával csökkenthető a sérülés súlyossága, sőt, ez az egy mozdulat akár életet is menthet.

A Magyar Rendőrség CSAT(T)LAKOZZ! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.