Hírek Tolna megyéből

2021. 12. 07., k - 08:50
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén december 6-án két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Munkatársaink egy főt fogtak el. Egy illegális migráns sétált az M6-os autópálya mellett a délutáni órákban, amikor a rendőrök megállították. A férfi szír állampolgárnak vallotta magát. A külföldi személyazonosságát, illetve magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudta. Az illegális migránst a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök négy főt állítottak elő, akik közül hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók.  A szolgálatban levő állomány tagjai három szabálysértési feljelentést tettek. Az egyenruhások egy biztonsági intézkedést hajtottak végre.

Egy autós közlekedett hétfőn 17 óra 50 perckor a 6313-as úton Pincehely irányából Belecska irányába. A 28-as kilométerszelvény közelében féktávolságon belül balról egy szarvas ugrott az útra. A sofőr fékezett ugyan, de az ütközést nem tudta elkerülni.

kép

Egy másik vadelütéses baleset is történt 22 óra 45 perckor. Egy autós közlekedett a 61-es főúton Dombóvár irányából Nagykónyi irányába. A 69-es kilométerszelvény közelében neki jobbról – féktávolságon belül – egy őzbak ugrott az útra. A sofőr fékezett, de a vadat elütötte. Az állatok mindkét esetben elszaladtak.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.