Hírek Veszprém megyéből

2021. 12. 01., sze - 07:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt napon a rendőrök kettő személyi sérüléssel járó és kettő anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány négy embert őrizetbe vett, négy főt előállított, és hét személyt elfogott, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésén tetten értek.

Egy 37 éves férfi 2021. november 30-án 18 óra 55 perckor autójával közlekedett Veszprémben, a Stadion utcában az Egyetem utca felé. Haladása során a Stadion utca és az Egyetem utca kereszteződésében a járművel balra akart fordulni, azonban a kanyarodásakor elvesztette uralmát a gépkocsi felett, és azzal egy társasház oldalfalának ütközött. A baleset következtében a sofőr megsérült. A rendőri intézkedéskor felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a fiatalember a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, amelyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat megerősített. Továbbá azt is megállapították az egyenruhások, hogy az eplényi lakos vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A férfit további mintavétel céljából a járőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Ellene – őrizetbe vétele mellett – a rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek.

A fenti eseten túl további kettő sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei egyenruhások ittas járművezetés gyanúja miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.