Hírek Veszprém vármegyéből

2023. 01. 05., cs - 06:35
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan vezetőket szűrtek ki a rendőrök az ellenőrzések során.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök három személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány tizenegy embert előállított, három főt elfogott, közülük kettőt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy fő ellen pedig körözés volt érvényben.

A járőrök 2023. január 4-én 9 óra 10 perckor Várpalota belterületén egy 56 éves ösküi lakost igazoltattak, aki személygépkocsival közlekedett. Az intézkedés során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, amelyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat megerősített. A férfit a rendőrök elfogták, további mintavétel elvégzése érdekében előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, és a mért érték alapján közigazgatási bírságot szabtak ki ellene.

Az Ajkai Rendőrkapitányság járőrei pedig 17 óra 10 perckor Ajkán intézkedtek egy 44 éves halimbai sofőrrel, akinél szintén felmerült az ittasság gyanúja. A férfival szemben helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat pozitív értéket mutatott, így a rendőrök további mintavétel elvégzése érdekében előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, ahol – vezetői engedélyének elvétele mellett -  büntetőeljárást indítottak ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.