Hírek Veszprém vármegyéből

2023. 01. 23., h - 07:26
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vezetői engedély nélkül közlekedett a körözött férfi.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök kettő személyi sérüléssel és hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány hat embert őrizetbe vett, huszonhetet előállított, kilenc főt elfogott, akik közül négyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Biztonsági intézkedést tíz esetben hajtottak végre.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei 2023. január 22-én 14 óra 40 perckor Királyszentistván belterületén igazoltattak egy 32 éves hódmezővásárhelyi illetékességű személyt, aki személygépkocsival közlekedett. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfival szemben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság körözést bocsátott ki és elfogását rendelte el, mivel a kiszabott pénzbírság befizetését elmulasztotta, melyet bíróság elzárásra változtatott át. Az igazoltatást követően az is kiderült, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel.  
A férfit - elfogását követően - a rendőrök előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol a bírság befizetésének eleget tett, így őt a rendőrök szabadon engedték. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak a járőrök. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.