Hírek Veszprém vármegyéből

2023. 02. 08., sze - 07:10
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ittas vezetővel szemben intézkedtek a tapolcai rendőrök

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány tizennégy embert előállított, tizenegy főt elfogott, közülük négyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Biztonsági intézkedést négy esetben hajtottak végre.

A járőrök 2023. február 7-én 11 óra 40 perckor Tapolca belterületén egy 76 éves balatoncsicsói lakost igazoltattak, aki személygépkocsival közlekedett. Az intézkedés során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, amelyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat megerősített. A férfit a rendőrök elfogták, további mintavétel elvégzése érdekében előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd a mért érték alapján közigazgatási bírságot szabtak ki ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.