Horogra akadtak

2021. 07. 06., k - 06:46
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy halőr jelzése alapján fogtak el a rendőrök Mosonmagyaróvár térségében két orvhalászt.

A rendőrségre 2021. július 5-én 8 óra 27 perckor jelentette be egy hivatásos halőr, hogy két férfit figyelt meg, akik tiltott eszközzel és módon fogtak halat a Mosoni-Duna kunszigeti szennyvíztisztító telepe feletti folyószakaszon. A helyszínen a járőrök két idősebb férfit, egy győri testvérpárt - igazoltattak, akik elismerték, hogy egy nem megengedett eszközzel fogtak ki egy nyolc kilogrammos harcsát. Az egyenruhások elfogták őket, majd a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon orvhalászat vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket. A 69 és 73 éves férfiak elmondták, hogy már több évtizede, minden évben egy hetet töltenek el a Mosoni-Dunának e szakaszán barátaikkal. Sátoroznak és ők ketten horgászni is szoktak. Mivel a nyaralás első napján semmi sem akadt a bot végére elhatározták, hogy fenékhorgot vetnek be a siker érdekében. A tiltott eszközzel végül tényleg horogra akadt egy harcsa, de nem sokáig élvezhették a nagy fogást, mivel a terület halőre tetten érte őket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.

 

Kereste a bajt – őrizetbe vették

A zuglói rendőrök gyanúja szerint egy férfi eltiltás hatálya alatt vitt el egy nyitva hagyott autót a XIV. kerületből, majd másnap volt barátnője házánál is jelenetet rendezett.

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.