Ittas és eltiltott sofőr rendőrkézen

2023. 01. 26., cs - 08:26
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A járművezetőket a Vas vármegyei rendőrök előállították és büntetőeljárást indítottak velük szemben.

Az elmúlt 24 órában a Vas vármegyei rendőrök egy, olyan sofőrt igazoltattak, akinél az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A helyi sofőrt Csepregen igazoltatták az egyenruhások. A járművezetőt további mintavételre előállították és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Kőszegi Rendőrkapitányságon.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Az egyenruhások szerdán, a délelőtti órákban ellenőriztek egy gépkocsivezetőt Sárváron. Az intézkedés során megállapították, hogy a békési férfit a Szeghalmi Rendőrkapitányság a járművezetéstől már korábban eltiltotta. A rendőrök a sofőrt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.