Ittas vezetés gyanúja miatt előállítva

2022. 07. 31., v - 07:57
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Öt balesetről érkezett bejelentés a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az egyenruhások 2022. július 31-én, a hajnali órákban egy helyi járművezetőt igazoltattak Szombathelyen, a Bartók Béla körúton. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A 40 éves férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. július 30-án 5 óra és 2022. július 31-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: 5 illegális migránst csempészett

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szlovák állampolgárral szemben, aki 5 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.