Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett a férfi

2022. 09. 23., p - 06:22
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök öt anyagi kárral és egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány kettő embert őrizetbe vett, hetet előállított, kettő főt elfogott, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Biztonsági intézkedést hat esetben hajtottak végre.

A járőrök 2022. szeptember 22-re virradóan a 71-es számú főútvonal 19. kilométerszelvényében egy 30 éves balatonalmádi illetékességű személyt igazoltattak, aki személygépkocsival közlekedett. Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, amelyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat megerősített. A férfit a rendőrök elfogták, további mintavétel elvégzése érdekében előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és a mért érték alapján közigazgatási bírságot szabtak ki ellene. Az engedély nélküli vezetés miatt a járőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek a sofőr ellen.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendszámtáblát loptak

A Csongrádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két kisteleki és egy csongrádi férfi ellen, akik egy Felgyőnél balesetet szenvedett személyautó rendszámtábláját ellopták.

 

Lezárt akta: megmenthette volna az öv

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált tavaly novemberben - a gyanú szerint - az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. Az OSSZA(D)! 3. című videó az ilyen és hasonló balesetek megelőzéséért készült!