Ittasan okozott balesetet

2018. 09. 29., szo - 09:03
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi rendőrök egy 35 éves férfivel szemben javasolnak vádemelést.

A 35 éves baki férfi 2018. június 17-én 20 óra 30 perc körül Bocfölde irányából Zalaegerszeg felé közlekedett személyautójával, amikor egy terepjáró előzésébe kezdett. Észlelve egy szembejövő kisbuszt, a férfi fékezett, miközben nekiütközött a terepjárónak, majd összeütközött a kisbusszal is. A terepjáró az út melletti szántásban, míg a személyautó egy buszmegállóban, a kisbusz pedig az árokba csapódva állt meg. A három járműben összesen tizenöten utaztak, a balesetben senki sem sérült meg. A rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely az előzést végrehajtó személyautó vezetőjénél pozitív eredményt mutatott. A férfi elismerte, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt elindult autójával, melyet később a szakértői vélemény is megerősített.

 

A zalaegerszegi rendőrök a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárásban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közeledők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.