Ittasan okozott balesetet

2022. 12. 20., k - 07:30
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendőri intézkedések összefoglalója Veszprém megyéből.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány három embert elfogott, akik közül egyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A járőrök hét főt előállítottak, kettőt ittas vezetés gyanújával. Biztonsági intézkedést kettő esetben hajtottak végre.  

Egy 52 éves férfi személyautójával közlekedett 2022. december 19-én 8 óra körül Várpalotán, a Berhidai úton, Várpalota irányából Pétfürdő felé. A sofőr haladása során nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét, amely miatt megcsúszott, majd a haladási irányával ellentétes forgalmi sávba sodródott, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő gépkocsival. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a járművekben anyagi kár keletkezett. A rendőri intézkedéskor alkoholszondát alkalmaztak a balesetet okozó várpalotai járművezetővel szemben, amely pozitív eredményt mutatott. Az 52 éves férfit az egyenruhások elfogták és előállították a rendőrségre további mintavétel elvégzése céljából. Ellene közigazgatási bírságot szabtak ki az ittas vezetés miatt, illetve eljárást kezdeményeztek a baleset okozásáért.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ami azt jelenti, hogy nem lehet alkoholt fogyasztani annak, aki utána volán mögé ül. Az alkoholfogyasztás minden esetben hátrányosan befolyásolja a vezetési képességet, a reakcióidőt és a reflexeket.  

Kérjük, hogy saját maguk és mások biztonsága érdekében semmilyen körülmények között ne igyanak alkoholt vezetés előtt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.