Ittasan okozott balesetet az osztrák sofőr

2022. 10. 04., k - 08:06
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Vas megyei rendőrök további öt baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök hétfőn, a késő esti órákban, Bozsok külterületén. Egy osztrák állampolgár személygépkocsival közlekedett a 8718-as számú úton Bozsok felől Ausztria irányába. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol egy, vele szemben közlekedő személygépkocsi bal oldalának ütközött. Az ütközés következtében a vétlen sofőr könnyebben megsérült. A balesetet okozó sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A 68 éves osztrák férfi a balesetben nem sérült, ezért további mintavételre előállították. Az ittas sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 3-án 5 óra és 2022. október 4-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, arra, hogy alkohol vagy kábítószer fogyasztásából eredően, befolyásolt állapotban történő járművezetés a közlekedés biztonságára kiemelt kockázatot jelent! A járművezető látása tompul, megnő a reakcióidő, a távolság- és térérzékelés pontossága, valamint a veszélyérzet csökken, ezzel veszélyeztetve a saját és mások életét, testi épségét!

Kérjük, hogy mielőtt a volán mögé ül, gondolja át, mert mindenkit hazavárnak!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.