Ittasan ült a volán mögé, árokba hajtott

2022. 03. 19., szo - 10:00
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. november 13-án 20 óra 20 perckor Zalaegerszegen a Hock János utcában, Teskánd irányába közlekedett egy 38 éves zalaegerszegi nő egy személyautóval. Haladása során a sofőr a Hock János utcában egy üzemanyagtöltő állomásra akart bekanyarodni, azonban gépjárművével az út melletti vízelvezető árokba csúszott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A járművezetőt a kiérkező rendőrök intézkedés alá vonták, és mivel a nővel szemben felmerült a gyanú, hogy ittasan vett részt a közúti közlekedésben, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A rendőrök a sofőrt további mintavételre előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A vér-, és vizeletvizsgálat, valamint a nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyész-, és orvosszakértői vélemény is igazolta az ittasságot.

A 38 éves nőt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam