Ittasan vezetett, balesetet okozott

2019. 07. 28., v - 09:18
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A székesfehérvári rendőrök befejezték a súlyos sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntett miatt egy 47 éves seregélyesi lakossal szemben folytatott ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint 2019. május 25-én hajnalban egy Renault típusú személygépkocsi vezetője a 62-es számú főúton Székesfehérvár irányából Seregélyes felé haladt úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.  Haladása során áttért a menetirányával szemközti forgalmi sávba, ahol járműve bal oldali elejével nekiütközött egy szabályosan közlekedő Volkswagen típusú jármű bal elejének. A baleset következtében a vétlen járművezető súlyosan, utasa pedig könnyebben megsérült. A balesetet okozó, ittas sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és ellene büntetőeljárást kezdeményeztek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az ügyészségnek átadta.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.