Jogsi és bukósisak nélkül, ittasan motorozott

2023. 05. 24., sze - 12:41
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság büntető- és szabálysértési eljárást is indított a pethőhenyei férfival szemben.

A körzeti megbízottak 2023. május 21-én 13 óra 14 perckor ellenőriztek egy bukósisak nélkül motorozó 28 éves férfit Zalaszentivánon, a Zrínyi Miklós utcában. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter igazolt. A segédmotor-kerékpárost további mintavétel céljából előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra.

A rendőrök azt is megállapították, hogy a motoros nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 … hogy mindenki hazaérjen


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.