Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása

2021. 10. 18., h - 15:59
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Három férfit vettek őrizetbe a keszthelyi rendőrök.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság eljárást indított egy 35 éves érdi férfival szemben, aki 2021. október 15-én este, egy vonyarcvashegyi apartmanban kábítószergyanús anyagot, feltehetően kokaint értékesített egy 40 éves balatongyöröki férfinek; akit nem sokkal később Gyenesdiás belterületén igazoltattak az egyenruhások. A rendőri intézkedés során alkalmazott ruházatátvizsgálás alkalmával a rendőrök a felsőruházatának zsebéből három darab műanyag, villámzáras tasakot találtak, benne fehér porral.

Az egyenruhások az apartmanban lefolytatott ellenőrzés során egy 34 éves zalaegerszegi férfinál, és egy 38 éves érdi nőnél további 7,45 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. A rendőrök összesen 15,65 gramm kábítószergyanús anyagot, számítástechnikai eszközöket, pénzt foglaltak le.

A 35 éves értékesítőt a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták, előállították, majd kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartoztatásának indítványozására. Három társát pedig kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

kábítószergyanús anyag

A hétvégén szintén a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén, 2021. október 17-én délután a Zalavár községtől Balatonmagyaród felé vezető földes út mellett a rendőrök ellenőriztek egy 31 éves sármelléki lakost, aki kender növények virágát szedte le. A rendőrök a helyszínen 9 tő kifejlett kender növényt foglaltak le, majd adatgyűjtést követően a 31 éves férfi, és 27 éves sármelléki testvére lakcímén tartott kutatás során bruttó 3,6 kilogramm tömegű kendernövényt valamint, bruttó 6 gramm zöld növényi törmeléket foglaltak le.

A nyomozók a két férfit kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

kábítószer gyanús anyag

A rendőrség fel kívánja hívni a lakosság figyelmét a kábítószerek használatával kapcsolatos általános veszélyekre.

A kábítószerek használatának elsődleges kockázatai közé tartozik, hogy a felhasználók számára kezdetben még az ártalmatlannak tűnő szerek is nagyon hamar súlyos testi- és lelki függőséget okoznak, akik észre sem veszik, hogy cselekedeteiknek első számú mozgatórugójává a drogfogyasztás válik. Különösen veszélyes, hogy az utcán vásárolt illegális drogok összetétele ismeretlen a használó számára. A legtöbb szer tartalmaz olyan hígításra alkalmazott anyagokat, melyek egy része az egészséget közvetlenül, vagy közvetve veszélyezteti.

Tartja magát a tévhit, hogy marihuána származékok kevésbé veszélyesek, ugyanakkor a valóságban a szer használója, a tudatmódosító hatás miatt, elveszti az időérzékét és a mozgáskoordinációját, illetve szélsőséges hangulatváltozásokon megy keresztül, melyet gyakran depresszió követ, egyes fogyasztók esetében pánikrohamot is kiválthat. A THC rendszeres használata lelki függőséget eredményez, csökkenti a reflexeket, nagy mennyiségben hányást idéz elő; túladagolása halálhoz vezet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam