Kevés szabály maradt, amit nem szegett meg

2023. 02. 07., k - 15:04
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan, jogosítvány, rendszámok, műszaki és biztosítás nélkül közlekedett az öreglaki sofőr.

A körzeti megbízottak 2023. február 6-án 16 óra 37 perckor Öreglakon ellenőriztek egy gépkocsivezetőt, akinél felmerült az ittasság gyanúja. A rendőrök megállapították, hogy jogosítvánnyal sem rendelkezett, mert korábban eltiltották a vezetéstől. A járművel kapcsolatban is bőven akadtak hiányosságok, nem voltak rajta rendszámok, sem érvényes műszaki vizsga és gépjármű-felelősségbiztosítás. A 38 éves helyi férfit további mintavételre előállították, kihallgatása azonban - az alkoholos befolyásoltsága miatt - nem volt lehetséges. A Fonyódi Rendőrkapitányság a sofőr ellen az eltiltás és az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást, a közlekedési szabályszegések miatt szabálysértési eljárást indított.

A biztonságos közlekedéshez szabálykövető magatartás szükségeltetik, ezért aki a szabályokat szándékosan megszegi, az szankcióra számíthat. Kérjük, ne vezessenek ittasan, még az enyhébb alkoholtartalmú italok fogyasztásától is óvakodjanak, ha tudják, hogy hamarosan vezetni fognak! Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.