Kíméleti területen, tiltott módszerrel horgásztak

2021. 12. 11., szo - 10:26
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsítottakat a tiszai vízirendőrök tetten érték Kisköre külterületén.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást. A rendelkezésre álló adatok szerint, két tiszaburai lakos 2021. december 10-én 18 óra és 21 óra közötti időben Kisköre külterületén, a Tisza folyónál tiltott módon, gereblyézéssel fogtak ki különböző fajtájú halakat. A folyó ezen szakasza úgynevezett kíméleti terület, ahol az év teljes időszakában tilalmazott mindennemű horgászati tevékenység. A férfiak rendelkeztek érvényes állami és területi engedéllyel, amiben benne van, hogy a horgász megismerte és betartja a helyi horgászrendet.

A vízirendőrök cselekményük közben tetten érték a jogsértőket, akiket elfogtak majd a Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrsre előállítottak. A feltételezett elkövetők gyanúsítotti kihallgatásuk során részben beismerő vallomást tettek. Kihallgatásuk során elmondták, tisztában voltak azzal, hogy kíméleti területen horgásztak. A halakat és horgászeszközöket az egyenruhások lefoglalták.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.