Komárom-Esztergom megyei összesítő

2021. 07. 11., v - 06:49
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök három személyi sérüléssel járó és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök tizennyolc személyt fogtak el és három főt állítottak elő, valamint két ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

A komáromi egyenruhások Bábolnán állítottak meg egy személygépkocsit 2021. július 10-én délután, amelyben a sofőrön felül két férfi utazott. A rendőrök ellenőrizték a sofőr iratait, ekkor derült ki, hogy korábban eltiltották őt a járművezetéstől. Amikor kiszállt a járműből, a nagyigmándi férfi nadrágjának zsebéből kiesett egy doboz, amelyben a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak.  A jármű jobb első ülésén helyet foglaló 21 éves bábolnai férfiról kiderült, hogy ellene a Tatabányai Törvényszék elfogatóparancsot adott ki, mivel a rá kiszabott közérdekű munka büntetés letöltését nem kezdte meg.

Mivel az autóban utazó mindhárom férfi kábítószer fogyasztás jeleit mutatta, az egyenruhások előállították őket a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol ellenük - gyorsteszt elvégzését követően - kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult. A sofőrrel szemben emellett eltiltás hatálya alatti járművezetés, valamint járművezetés bódult állapotban bűncselekmény elkövetése miatt is eljárást indítottak. A körözött férfit a rendőrök őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Figyelmesebben!

A debreceni rendőrök fedélzeti kamerája két súlyos szabálysértést is rögzített a napokban.