Komárom-Esztergom megyei összesítő

2020. 04. 29., sze - 07:15
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások öt személyt fogtak el, nyolc főt állítottak elő, és két ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. április 28. 24 óra közötti időszakban Komárom-Esztergom megyében a rendőrök összesen 367 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével,  868 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 48  szabálysértési feljelentést tettek.

A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei 2020. április 28-án 19 óra 30 perckor Tatabányán, a Köztársaság úton intézkedés alá vontak egy személygépkocsivezetőt, aki anyagi káros balesetet okozott. Az alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a sofőrt további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. Az egyenruhások a mérési eredmények alapján a 62 éves férfival szemben büntetőeljárás kezdeményeztek, a vezetői engedélyét elvették.

Az oroszlányi rendőrök ugyanezen a napon délután Oroszlányban, a Német dűlőben ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az iratok ellenőrzése során derült ki, hogy a járművet ideiglenesen kivonták a forgalomból, a műszaki érvényessége 2018-ban lejárt, és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért mintavétel céljából előállították. A mérési eredmények alapján a járőrök a 35 éves férfival szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, az elkövetett szabálysértések miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.