Komárom-Esztergom megyei összesítő

2020. 05. 02., szo - 06:47
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások hét személyt fogtak el, négy főt állítottak elő és négy ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre is négy esetben került sor.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. április 29. 24 óra közötti időszakban Komárom-Esztergom megyében a rendőrök összesen 380 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével, 913 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 52 szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrök 2020. május 1-jén 15 óra 40 perckor ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 62 éves férfit Oroszlányban. A dadi lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért őt az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a mérési eredmények alapján a járművezetővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, vezetői engedélyét pedig elvették.

Az esztergomi járőrök szintén a fenti napon 16 óra előtt pár perccel a városban ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, így a 43 éves férfit a rendőrkapitányágra előállították. A rendőrök a helyi lakos vezetői engedélyét elvették és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.