Komárom-Esztergom megyei összesítő

2020. 05. 03., v - 06:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások két személyt fogtak el, két főt állítottak elő és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. május 2. 24 óra közötti időszakban Komárom-Esztergom megyében a rendőrök összesen 422 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével,  995 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 58 szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrségre 2020. május 2-án késő este érkezett bejelentés, miszerint Tatabányán egy személygépkocsi nekiment egy ház kerítésének, kitört egy közlekedési táblát, majd távozott a helyszínről.  A kiérkező rendőrök a földön megtalálták az okozó gépjármű egyik rendszámtábláját, ez alapján azonosították annak tulajdonosát. Elmentek a 25 éves nő lakásához, ahol megtalálták a sérült gépkocsit. A sofőr elismerte, hogy ő vezette a járművet és ő okozta a balesetet. A nővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.