Komárom-Esztergom megyei összesítő

2020. 05. 04., h - 07:01
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel járó és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások egy személyt fogtak el, három főt állítottak elő és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés egy esetben történt.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. május 3. 24 óra közötti időszakban Komárom-Esztergom megyében a rendőrök összesen 482 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével,  1049 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 64  szabálysértési feljelentést tettek.

A helyi járőrök Oroszlányban állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2020. május 3-án reggel. Az egyenruhások ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, majd a gépkocsit vezető 56 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért előállították a rendőrkapitányságra. A sofőr ellen büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A Dunát átúszta, a büntetést nem úszta meg

Szabálytalan autós menekült a rendőrök elől Óbudán. A sofőr egy zsákutcában kiugrott a kocsiból, és a Dunába ugorva próbált egérutat nyerni. A járőrök a Hajógyári-szigeten fogták el. Az is kiderült, hogy miért akart meglépni: a járművezetés szinte minden szabályát megszegte.

 

2+6

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 44 éves moldáv sofőr és 53 éves társa ellen, akik hat embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépésében.