Komárom-Esztergom vármegyei összesítő

2023. 07. 31., h - 07:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök öt személyi sérüléssel járó és tizennyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások tizenegy személyt fogtak el és tizenöt főt állítottak elő, valamint tíz ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

A helyi járőrök Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky utcában állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2023. július 28-án az esti órákban. Az okmányok ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőrt ittas járművezetés miatt a Tatabányai Törvényszék eltiltotta a járművek vezetésétől. A 24 éves, esztergomi lakost a rendőrök elfogták, ellene büntetőeljárást indítottak.

Másnap a dorogi egyenruhások Únyon, a Kossuth Lajos utcában igazoltattak egy járművezetőt, akivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. A kifújt érték alapján az 53 éves, helyi lakos ellen büntetőeljárás indult, vezetői engedélye elvételre került. 

Július 30-án késő este Tatán, az Újhegyi úton szintén egy ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a járőrök. Ráadásul a 35 éves nő vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A rendőrök az ittas járművezetés miatt a helyi lakos ellen büntető feljelentést, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.