Komárom-Esztergom vármegyei összesítő

2023. 09. 11., h - 07:33
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök négy személyi sérüléssel járó és tizenhét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások nyolc személyt fogtak el és egy tizenegy főt állítottak elő, valamint négy ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

Egy 36 éves férfi személygépkocsival közlekedett a 8119-es számúúton Székesfehérvár irányából Tatabánya felé 2023. szeptember 8-án reggel. Haladása során balról egy szarvas ugrott ki az úttestre, amelyet elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a vad elpusztult.

A szabadidejét töltő kecskédi körzeti megbízott 2023. szeptember 9-én délelőtt figyelt fel Oroszlányban egy férfira, aki személygépkocsival közlekedett. Az egyenruhás tudta, hogy a sofőr vezetői engedélyét korábban bevonták, ezért értesítette szolgálatban lévő kollégáit, akik intézkedés alá vonták a környei lakost. Az iratok ellenőrzésekor bebizonyosodott, hogy az 57 éves férfi vezetési jogosultságának szünteteltetéséről 2023 augusztusában határoztak, ittas járművezetés miatt. A sofőrt előállították a rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene, majd őrizetbe vették.

Ugyanezen a napon késő este Oroszlányban, a Mátyás király utcában állítottak meg a járőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit. A jármű vezetője semmilyen személyes okmányt nem tartott magánál, ráadásul elmondta, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, az soha nem is volt neki. A 28 éves férfival szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért ellene ittas járművezetés miatt büntető,- engedély nélküli járművezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult. A sofőrt gyorsított eljárás lefolytatása érdekében őrizetbe vették.

A helyi járőrök Tatabányán igazoltattak egy férfit 2023. szeptember 10-én délután. Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy ellene a Tatabányai Járásbíróság tartási kötelezettség elmulasztása miatt elfogatóparancsot adott ki. A 38 éves helyi lakost az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.