Komárom-Esztergom vármegyei összesítő

2023. 09. 18., h - 07:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök kilenc személyi sérüléssel járó és tizenkilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások kilenc személyt fogtak el és egy tíz főt állítottak elő, valamint négy ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés két esetben történt.

A helyi járőrök a dorogi vasútállomáson igazoltattak egy férfit 2023. szeptember 15-én. Kiderült, hogy a 22 éves esztergomi lakos a rá korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette be, ezért azt 20 nap elzárásra változtatták át. A körözött személyt az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra, majd a fogdába vitték.

Ugyanezen a napon a Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei igazoltattak egy férfit, aki először egy másik személy adatait adta meg a rendőröknek. A rendőrök azonban megállapították a valódi személyazonosságát, ekkor derült ki, hogy ellene a Tatabányai Törvényszék elfogatóparancsot adott ki pénzbüntetés meg nem fizetése miatt. A 29 éves tárkányi lakost a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették.

A helyi járőrök Oroszlányban figyeltek fel egy személygépkocsival közlekedő férfira szeptember 15-én este. A sofőrt ismerték, mivel vele szemben korábban már intézkedtek, ezért tudták, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Megállították a 35 éves helyi lakost, akivel szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak, és gyorsított eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették.

Családi veszekedéshez hívták a rendőröket ezen a napon késő este Szomódra. A kiérkező egyenruhások megállapították, hogy apa és fia vitatkozott össze. Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy utóbbi ellen az Érdi Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki ittas járművezetés miatt. A 35 éves férfit előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételét követően fogdára vitték. 

A Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei Finn módszeres ittasság ellenőrzést hajtottak végre 2023. szeptember 16-án. Kisbéren, a Széchenyi utcában állítottak meg egy tehergépkocsival közlekedő férfit, akivel szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. A mérési eredmények alapján a helyi lakos ellen a rendőrök büntetőeljárást indítottak, vezetési jogosultságát pedig felfüggesztették.

Másnap Esztergomban állítottak meg a járőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az iratok ellenőrzését követően alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív lett, ezért a 41 éves férfi ellen büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.