Komárom-Esztergom vármegyei összesítő

2023. 09. 25., h - 07:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök nyolc személyi sérüléssel járó és tizenhat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások hét személyt fogtak el és huszonkettő főt állítottak elő, valamint kilenc ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

A helyi járőrök Oroszlányon, a Takács Imre utcában állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2023. szeptember 22-én késő este. Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy a 27 éves sofőr vezetői engedélyét külföldön már elvették, ráadásul Magyarországon is bevonásra került, mivel elérte a 18 előéleti pontot. A helyi lakossal szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak, és gyorsított eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették.

Másnap este Tokod külterületéről érkezett közúti balesetről bejelentés a rendőrségre. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 28 éves férfi a 1119-es számú úton egy enyhe jobbra ívelésű útkanyarulatba nem az útszakaszra előírt sebességgel közlekedett, illetve ittassága miatt az úttestről jobbra az útpadkára lehaladt, majd az úttestre visszatérve áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol az útpadkán áthajtott. Kiderült, hogy a budapesti lakost az Esztergomi Járásbíróság két hónapja két évre tiltotta el a járművek vezetésétől, mivel korábban is alkoholfogyasztást követően ült a volán mögé. Az egyenruhások a sofőrt elfogták, ellene büntetőeljárást indítottak.

Szeptember 24-én este Esztergomban, az Eperjesi utcában igazoltattak a rendőrök egy járművezetőt és utasait. Az okmányok ellenőrzésekor megállapították, hogy a járműben utazó három utas közül kettő főt körözött az Esztergomi Rendőrkapitányság, mivel a korábban részükre kiszabott bírságokat nem fizették be. Az egyenruhások a két személyt elfogták, akik a büntetéseket megfizették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.