Komárom-Esztergom vármegyei összesítő

2023. 10. 16., h - 07:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök hét személyi sérüléssel járó és tizenhárom anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások nyolc személyt fogtak el és hét főt állítottak elő, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

A helyi rendőrök október 13-án reggel intézkedés alá vontak Esztergomban, a Táti úton egy gyalogos férfit. Az igazoltatott először hamis adatokat diktált be, majd ruházatátvizsgálását követően előkerült a személyigazolványa. Kiderült, hogy a 49 éves, helyi lakos ellen a Tatabányai Törvényszék ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt adott ki elfogatóparancsot. A körözött férfit az egyenruhások elfogták, majd őrizetbe vették.

Másnap délután a komáromi járőrök állítottak meg egy, a Stadion utcában közlekedő személygépkocsit. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív lett, így őt az rendőrök előállították a rendőrkapitányságra. A kifújt érték alapján a 40 éves járművezető ellen büntetőeljárás indult, vezetői engedélyét pedig elvették.

Október 15-én este a kisbéri egyenruhások igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő nőt Kisbéren. Megállapították, hogy a 26 éves járművezető ellen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság adott ki körözést, mivel a részére kiszabott helyszíni bírságot a törvényes határidőn belül nem fizette be. A helyi lakost a rendőrök előállították a kapitányságra, ahol a bírságot megfizette.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.