Komárom-Esztergom vármegyei összesítő

2023. 02. 13., h - 07:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel és tizenöt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások tizenhét személyt fogtak el és tizennégy főt állítottak elő, valamint hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre is tizenkettő esetben került sor.

A Komáromi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást egy 67 éves helyi lakos ellen. A gyanú szerint a férfi január 29-én a komáromi munkahelyének egyik irodájába, az ajtót kifeszítve jutott be. A tettes egy fém dobozból 464 ezer forintot vitt el, valamint egy elektromos kerékpárt is. A lopási kár így több mint 864 ezer forint volt. A helyi lakost a nyomozók a napokban gyanúsítottként kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. Tettét ittasságával magyarázta. A pénzt időközben felélte, a kerékpár azóta visszakerült a tulajdonosához.   

A helyi járőrök Tatán figyeltek fel egy személygépkocsira 2023. február 11-én hajnalban, ami világítás nélkül közlekedett, Amikor meg akarták állítani, a sofőr nagy sebességgel elhajtott. Több utcán át nyomta a gázt, figyelmen kívül hagyva az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblákat. Végül a Deák Ferenc utcában állt meg. Hamar kiderült, miért akart elmenekülni az egyenruhások elől, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda ugyanis pozitív lett. A 18 éves tatabányai férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a mérési eredmények alapján büntetőeljárást indítottak ellene, vezetői engedélyét pedig elvették.

Ugyanezen a napon késő este érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Vértesszőlősön egy parkolóban egy férfi vélhetően ittasan közlekedik autójával. A kiérkező járőrök ellenőrizték a jármű és a benne utazó férfiak iratait. Kiderült, hogy a sofőr és az anyósülésen ülő személy a rendőrök kiérkezése előtt helyet cserélt, az autót korábban az utas vezette, aki ezt megelőzően szeszes italt fogyasztott. A 22 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a tatabányai lakossal szemben a rendőrök előállítását követően büntetőeljárást indítottak.

Az oroszlányi rendőrök 2023. február 12-én reggel egy külföldi honosságú személygépkocsit állítottak meg. Az okmányok ellenőrzésekor kiderült, hogy a 44 éves sofőr ellen a Siklósi Rendőrkapitányság körözést adott ki, mivel a részére korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette be. Ráadásul megállapítást nyert, hogy a járművezető vezetési jogosultsága szüneteltetve van, mivel a pontrendszer alapján elérte a 18 büntetőpontot. A helyi lakos ellen szabálysértési eljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.