Lezárt akta: az eltiltás sem tartotta vissza őket

2021. 12. 24., p - 07:44
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök két sofőr ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát fejezték be.

Salgótarján belterületén, a Forgách Antal útról a Rákóczi útra kanyarodott 2021. október 18-án az éjszakai órákban személygépkocsival egy 29 éves férfi, aki közben figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ezt észlelték és ellenőrizték K. Krisztián salgótarjáni lakost. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a férfi személygépkocsival úgy vett részt a forgalomban, hogy őt a Salgótarjáni Járásbíróság – közúti baleset okozása vétség miatt – 2023. április 20-ig a járművezetéstől eltiltotta.

Másnap 8 óra 25 perckor a körzeti megbízottak a megyeszékhely belterületén, a Budapesti úton ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a 47 éves O. Gábor annak ellenére ült volán mögé, hogy őt a Salgótarjáni Rendőrkapitányság 2022. január 10-ig jogerős határozatával szintén eltiltotta a járművezetéstől.

A hatóság tagjai a két férfit a rendőrkapitányságra előállították és K. Krisztiánt járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, míg O. Gábort járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a két férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták, és az ügyek iratait az ügyészségnek továbbították.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.