Lezárt akta – Elfutott a női táskával

2021. 10. 18., h - 09:58
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A jogsértő a szolnoki vasútállomáson kifigyelte az egyedül hazafelé tartó nőt, akinek táskáját kiemelte a bevásárló szatyrából és azzal elfutott.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytatott eljárást egy kőteleki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a jogsértő a szolnoki vasútállomás aluljárójában 2021. május 7-én a koraesti órákban figyelt fel egy nőre, aki a kezében egy vászonszatyrot tartott, aminek tetejére egy kék színű női táska volt helyezve. A férfi a nő után ment és annak háta mögött, a szatyorból kihúzta a női kistáskát, majd azzal elfutott. Az eltulajdonított táskában mobiltelefonok, személyes okmányok, bankkártyák és némi készpénz volt.

Az egyenruhások a bejelentést követően néhány órán belül azonosították, majd elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves férfit, aki éjfélkor már a nyomozók asztalánál vallott cselekményéről. A terhelt semmit nem tagadott, elmondta, hogy hová rejtette a női táskát, azt is, hogy a pénztárcából kivette a pénzt és a tárcát egy kukába dobta. A rendőrök valóban megtalálták egy bokor aljában az értékekkel teli táskát, amiből csak a készpénz hiányzott. A nyomozók a férfinél ruházat-átvizsgálás során megtalálták az eltulajdonított összeget.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozói a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügy iratait a Szolnoki Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.