Lezárt akta: elkötött egy autót az eltiltott sofőr

2022. 05. 29., v - 07:50
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A komlói nyomozók befejezték a vizsgálatot annak az eltiltott gépjárművezetőnek az ügyében, aki engedély nélkül vitte el ismerőse autóját.

Jármű önkényes elvétele, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetése miatt nyomozott a Komlói Rendőrkapitányság egy 22 éves lovászhetényi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a fiatalember 2021. december 25-e 19 óra és december 26-a 9 óra 30 perc között elkötötte ismerőse autóját Pécsváradon. Az utcán parkoló járművet – amelyben benne hagyták az indítókulcsot – a tulajdonos engedélye nélkül vitte el, vezette és használta annak ellenére, hogy korábban a járásbíróság évekre eltiltotta a járművezetéstől. A gépkocsival ezután balesetet szenvedett, majd a megrongált autót visszavitte oda, ahonnan elhozta. A rendőrök pár órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt, majd előállították a Komlói Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatal beismerte tettét a nyomozóknak.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Autók az út melletti árokban

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

 

Tartozik

Az érdi rendőrök kérnek segítséget egy fehér zoknit és papucsot viselő sofőr azonosításához, aki megtankolt, majd elhajtott.

 

A gyanú: embercsempészés

Egy albán sofőr és a vele utazó két török állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudta hitelt érdemlően igazolni; Budapesten előállították őket.

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.