Lezárt akta – Lopás vétség miatt kell felelnie

2022. 05. 02., h - 10:55
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint, a terhelt egy jászkiséri lakostól lopott el egy reflektort és egy kábelt, de nem sikerült túladnia rajtuk. A kábellel a vállán fogták el a jászsági rendőrök.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 20 éves jászkiséri lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy helyi ingatlan udvarára bement és a melléképület elől eltulajdonított egy reflektort és 5 méter kábelt 2022. február 16-án a déli órákban. A rendőrök figyelme a helyszíni szemlét és adatgyűjtést követően irányult egy helyi lakosra, akit el  akartak számoltatni a bűncselekménnyel kapcsolatban. Nem kellett messzire menniük a rendőröknek, ugyanis a feltételezett elkövető az eltulajdonított kábellel battyogott az út szélén. Rendőri kérdésre, hogy honnan van a kábel, azonnal bevallotta, hogy ő bizony lopta azt.

A férfi előállítását követően, a gyanúsítotti kihallgatáskor részletesen beszámolt a bűncselekmény körülményeiről. Elmondta, hogy el akarta adni az eltulajdonított értéket, de az senkinek nem kellett. A sértett visszakapta a kábelt és a reflektort is.

A jászberényi nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték és a napokban vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek a nyomozás iratanyagát.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.