Lezárt akta: Nem megfelelően rögzítette a kereket

2022. 11. 01., k - 08:40
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a kerékcsere során nem jól húzta meg a csavarokat egy gépkocsin.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt nyomozott a Komlói Rendőrkapitányság egy 45 éves helyi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint az egyik komlói autószerelő műhelyben alkalmazásban álló férfi 2021 novemberében kicserélte egy pickup kerekeinek gumiabroncsait, azonban az egyik első első kerék csavarjait nem megfelelően húzta meg. A járművet a műhelyből még aznap elhozta az ügyfél, aki délután Pécsett közlekedett a gépkocsival. Haladása során a pickup első kereke kiesett a helyéről, majd nekicsapódott a vele szemben, szabályosan közlekedő személyautónak. Személyi sérülés nem történt, azonban a baleset következtében mindkét gépjárműben anyagi kár keletkezett.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a jármű első kerekének csavarjai vélhetően figyelmetlenségből adódóan nem megfelelően voltak rögzítette. A nyomozók a 45 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki. 

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.

 

Megelőzték

A Tolna vármegyei rendőrök egy interneten szerveződő illegális gyorsulási verseny megrendezését akadályozták meg a hétvégén Szekszárdon.

 

Többször megszúrta férjét

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök rövid idő alatt tisztázták az eset körülményeit, és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 53 éves kunszentmiklósi nőt.

 

A közút nem versenypálya

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság egész évben kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások és az illegális gyorsulási versenyek kiszűrésére, megakadályozására.