Lezárt ügy: Vasúti síneken állt meg az autó

2021. 12. 19., v - 08:00
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykanizsai rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a baleset körülményeinek vizsgálatát.

A nyomozó hatóság vasúti közlekedés biztonság elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot egy zákányfalui lakossal szemben.

A 60 éves férfi 2020. október 22-én 9 óra 15 perc körül közlekedett utasával együtt az általa vezetett tehergépkocsival a Murakeresztúr belterületén található szám nélküli földúton, Belezna irányába. Amikor a földút és az azt keresztező vasútvonalhoz ért, az "Állj! Elsőbbségadás kötelező!"  jelzőtábla ellenére ráhajtott és megállt a vasúti sínen, melyhez eközben a Murakeresztúr felől Gyékényes irányába közlekedő mozdony haladt. A sofőr miután észlelte a közeledő vonatot, hátramenetbe kapcsolt és a sínekről tolatva próbált lehajtani, azonban a mozdonyvezető vészfékezése ellenére is a mozdony a bal elejével nekiütközött tehergépkocsi első lökhárítójának, majd a mozdony az ütközéstől 195 méterre megállt. A mozdonyban a mozdonyvezetőn kívül más személy nem utazott. A baleset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a gépkocsi vezetőjét.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a sofőrrel szemben folytatott vizsgálatot befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Zalaegerszegi Járási Ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.