Nagy ára lehet a feltétel nélküli bizalomnak

2022. 07. 06., sze - 14:51
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy magát tábornoknak kiadó ismeretlen csapott be egy békéscsabai nőt. Romantikus üzeneteket küldött neki és több részletben összesen 8 millió forintot csalt ki tőle. A rendőrség kéri, hogy senki ne dőljön be a hasonló üzeneteknek!

Csalás miatt tett feljelentést egy békéscsabai nő 2022. július 5-én, a Békéscsabai Rendőrkapitányságon. Elmondta, hogy körülbelül három hónappal ezelőtt egy idegen ismerősnek jelölte őt az egyik közösségi oldalon. Azt írta neki, hogy külföldön békemisszióban szolgálatot teljesítő tábornok, és látta a fényképeit, amelyek alapján első látásra belé szeretett. Elpanaszolta, hogy át akarják helyezni egy olyan országba, ahol sokan halnak meg, és ő már oda nem akar menni, a nyugdíjazását kérte. Ez azonban hosszas ügyintézést igényel, és pénz kell hozzá, a számlájához azonban nem tud hozzáférni. Viszont ha a nő segít neki, és nyugdíjba tud vonulni, Magyarországra jön, a nőhöz költözik, együtt fognak élni és visszafizeti a kapott összeget. Több részletben 8 millió forintnak megfelelő eurót kért a nőtől, az összegek megérkezését hivatalosnak látszó iratokkal e-mailben vissza is igazolta. A nő banki hiteleket vett fel azért, hogy fizetni tudjon. Végül, amikor családon belül is próbált kölcsönhöz jutni, a fia szembesítette vele, hogy csalás áldozata lett. Az ilyen és ehhez hasonló úgynevezett romantikus csalásokról az interneten egy egyszerű kulcsszavas kereséssel nagyon sok hírt, információt, figyelemfelhívást, bűnmegelőzési tartalmat lehet találni. Olvassanak korábbi esetekről, hívják fel ezekre a rokonaik, barátaik figyelmét is! A legfontosabb, hogy ne teljesítsék a pénzt kérő idegenek kéréseit! Semmiféleképpen ne utaljanak nekik pénzt és ne adják meg a bankszámlájuk, bankkártyájuk adatait! Legyen gyanús, ha valaki személyes találkozás nélkül, néhány üzenetváltás után azt állítja, hogy szerelmes és közös életet ígér. Nagy ára lehet annak, ha valakiben feltétel nélkül megbíznak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyó újra otthon

A szikszói rendőrök visszaadták az eltulajdonított kutyust a gazdájának.

 

Lopott és rabolt

Emelte a tétet az a tiszaburai férfi, aki eleinte csak alkalmi lopásokat, később már rablást követett el. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.