Ne álljon be a sorba, mert a rendőrök kiállítják

2021. 11. 29., h - 17:24
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében szinte minden nap történik rendőri intézkedés ittas járművezetés miatt. A rendőrkapitányságok sorra továbbítják az ügyeket az ügyészségekre. A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert a büntetés mellett baleset lehet a következménye.

Fia hazaérkezését ünnepelte, lányáért ment a vasútállomásra. Ilyen és ehhez hasonló magyarázatokkal találkoznak a rendőrök, amikor ittasan vezető autósokat állítanak elő. Az előbbi okkal egy almáskamarási férfi védekezett, akit 2021. november 4-én délelőtt Magyarbánhegyesen állítottak le a rendőrök. Felesége személygépkocsiját vezette, majd miután alkoholfogyasztást jelzett nála a szonda, elismerte, hogy hajnalig italozott, házi pálinkát ivott annak örömére, hogy külföldről hazaérkezett a ritkán látott fia. A másik magyarázattal egy kötegyáni férfi indokolta meg azt, hogy ittasan vezetett. Állítása szerint nem tudta előre, hogy el kell mennie a lányáért a vasútállomásra, ezért mikor a munkából hazaért, megivott egy pohár sört. Később telefonált a lánya, hogy érte kell mennie, de amikor elindult, száz méter megtétele után a rendőrök leállították. A férfi kihallgatásán hozzátette, hogy nem érezte magát ittasnak, ezért ült volán mögé. Ha érezte volna magán az alkohol hatását, megkért volna valakit arra, hogy vigye haza a gyermekét. A rendőrség mindkét büntetőeljárás vizsgálati szakaszában egy hónapon belül elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és az ügyek iratait továbbította az ügyészségre.

Békés megyében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a forgalom minden résztvevőjére veszélyt jelentő ittas vezetőket kiszűrje a forgalomból. A rendőrkapitányságokat és a határrendészeti kirendeltségeket ebben a munkában megyeszerte támogatja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya. Az elmúlt héten, 2021. november 22. és 28. között 11 gépi meghajtású és 11 nem gépi meghajtású jármű vezetőjével szemben intézkedtek a rendőrök ittas vezetés miatt. A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert a büntetés mellett baleset lehet a következménye.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.