Nem adott elsőbbséget, balesetet okozott

2017. 10. 15., v - 07:54
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult egy győri gyanúsított ügye, aki nem biztosított elsőbbséget egy útkereszteződéshez érve és személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okozott Koroncón.

A Győri Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 41 éves győri férfi ellen.

A vizsgálat adatai alapján a gyanúsított 2017. augusztus 22-én 11 óra 15 perckor gépkocsijával Koroncó belterületén, a Szent István úton közlekedett. A férfi a Széchenyi út kereszteződéséhez érve – a kihelyezett elsőbbségadást szabályozó közúti jelzőtábla utasítása ellenére – behajtott az útkereszteződésbe. Nem biztosított elsőbbséget egy jobbról szabályosan érkező személyautónak és a jármű oldalának ütközött. A balesetben a vétlen sofőr súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a helyszíni szemle és a nyomozás adatai alapján a 41 éves győri férfit gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.