Nem értett a szóból a testvérpár

2014. 05. 11., v - 08:45
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lövések is eldördültek a vita során. A biztonsági őrt sérüléssel szállította kórházba a mentő.

A kerítésen át akart bejutni egy helyi szórakozóhelyre egy testvérvár Esztergomban 2014. május 10-én. A biztonsági őr észrevette és feltartóztatta őket. Szóváltás alakult ki közöttük. A vendéglátóhely és az ott szórakozók biztonságára ügyelő férfi és a szórakozóhely tulajdonosa felszólította a 22 éves B. Györgyöt és a 20 éves B. Richárdot, hogy ne másszanak át a kerítésen, mert a magánterületre nem engedélyezi számukra a belépést. A testvérek nem értettek a szóból, összeverekedtek a sértettekkel. B. György ekkor elővette a magánál tartott gázriasztó fegyverét. Öt lövést adott le belőle, melyek közül az egyik eltalálta a tulajdonost. Őt a mentőszolgálat a kórházba vitte. A helyszínre érkező egyenruhások elfogták és előállították a testvérpárt. Az Esztergomi Rendőrkapitányságon mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Velük szemben a nyomozók alkohol és kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak. Mindkettő eredménye pozitív lett. A Dorogon élő 22 éves B. György ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, míg 20 éves testvérét kábítószer birtoklása vétség elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.