Nógrád megye közútjain történt

2020. 12. 10., cs - 09:17
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Három nap alatt két gyalogos sérült meg közúti közlekedési balesetben.

Egy 44 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2020. december 7-én 17 óra körül Balassagyarmat belterületén, a Leningen Károly utcában, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy gyalogost. A nő a balesetben megsérült.

Pásztó belterületén, a Hunyadi úton gépkocsival haladt egy 55 éves férfi december 9-én 16 óra 50 perc körül, aki szintén egy gyalogos-átkelőhelyen áthaladó férfit ütött el. A baleset következtében a gyalogos megsérült.

A megye rendőrei további öt anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a hasonló közlekedési balesetek megelőzése érdekében felhívja a gyalogosok figyelmét, hogy az úttesten való áthaladást kellő körültekintéssel kezdjék meg, ahol kötelező viseljenek láthatósági ruházatot. A járművezetők figyelmét pedig arra, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, hogy ha kell, eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségeiknek.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam