Nógrád megye közútjain történt: 4 nap 7 sérült

2022. 06. 23., cs - 09:14
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Vezessenek óvatosan és körültekintően; vigyázzanak a gyalogosokra és a kerékpárosokra!

Egy 43 éves férfi 2022. június 20-án 10 óra 20 perc körül Balassagyarmat belterületén közlekedett személygépkocsival, amikor balra kikanyarodott és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő nőt a járművel elsodorta. A nő a baleset következtében elesett és megsérült.

Bercelen, az Uzsoki úton haladt egy 44 éves férfi kerékpárral június 22-én 6 óra 50 perc körül, amikor az útkereszteződésben a Tabán útra hajtott és egy balról érkező, egyenesen továbbhaladni szándékozó gépjárműnek ütközött. A kerékpáros a baleset következtében megsérült.

Az elmúlt négy napon a megye rendőrei további négy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

A balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a kerékpárosok betartsák az elsőbbségadás és a kanyarodás szabályait. Amikor kanyarodnak, még a kanyarodás megkezdése előtt jelezzék a többi közlekedőnek, hogy merre fordulnak! Ha van kerékpárút, illetve az úttest alkalmas a kerékpározásra, járdán ne üljenek fel a kerékpárra! Legyenek tekintettel a gyalogosokra, különösen az idősekre, gyermekekre! A gyalogosok és kerékpárosok számára kialakított utakon csengetéssel jelezzék a gyalogosoknak, ha mögöttük érkeznek, és ki fogják őket kerülni, nehogy eléjük lépjenek. Lényeges, hogy gyalogos-átkelőhelyen, ha nincs mellette kerékpáros átvezetés, nem szabad kerékpáron fenn ülve áthajtani. A járművezetők a zebráknál a jóval lassabban haladó gyalogosok érkezésére számítanak, a hirtelen az úttestre hajtó kerékpárosok veszélybe sodorhatják magukat.

 …hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.