Összesítő Vas megyéből

2022. 01. 07., p - 08:48
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, a 2022. január 6-án 5 óra és 2022. január 7-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök 2022. január 6-án, a délelőtti órákban intézkedtek egy soproni járművezetővel Szombathelyen. Az igazoltatás során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik megfelelő kategóriájú vezetői engedéllyel. A 21 éves sofőrt előállították és vele szemben – őrizetbe vétele mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A járőrök Celldömölkön igazoltattak egy 26 éves férfit. Az intézkedés során megállapították, hogy vele szemben a Celldömölki Rendőrkapitányság – pénzbírságot helyettesítő elzárás letöltése miatt – körözést bocsátott ki. A férfit a rendőrök elfogták és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

A téli időszak tudatos felkészülést igényel a közlekedés minden résztvevőjétől. A hőmérséklet csökkenésével, a hajnali fagyok beköszöntével az útviszonyok és a látási viszonyok is megváltoznak. Komoly veszélyforrásnak számít a látótávolság csökkenése és a csúszásveszély, ezért kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban!

A nagyobb mennyiségű eső, az esetleges vízátfolyások, valamint a korlátozott látási viszonyok miatt járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni!

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopni akartak, őrizetbe kerültek

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.

 

Keressük a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.