Öt autó ütközött össze az M1-es autópályán Levél térségében

2019. 12. 20., p - 07:13
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem tartottak megfelelő követési távolságot a járművezetők.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2019. december 19-én 23 óra 7 perckor, az M1-es autópálya 164. kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon. Egy 30 éves román férfi közlekedett személygépkocsival az autópálya belső sávjában Ausztria felől, Budapest irányába. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot, amelynek következtében nekiütközött az előtte forgalmi okból fékező autó hátuljának és azt nekilökte az előtte lassító személygépkocsinak. A balesetet okozó jármű mögött haladó további két gépkocsi az intenzív fékezés ellenére már nem tudta elkerülni az ütközést és az elsődlegesen karambolozó autóknak csapódott.

A baleset során személyi sérülés nem történt, körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A további balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

  • Minden esetben az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket!
  • Csúszóssá teheti az utakat a fákról lehulló levéltömeg, a felhordott sár, a reggeli fagyok és a lecsapódó köd, ezért javasolt a téli gumik használata.
  • Kiemelt figyelmet kell fordítani a sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, valamint az előzési szabályok betartására.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.