Öten sérültek meg három közlekedési balesetben Vas megyében

2022. 11. 03., cs - 08:27
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Négy anyagi káros balesetnél is helyszíneltek a rendőrök az elmúlt 24 órában.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 2-án 5 óra és 2022. november 3-án 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2022. november 2-án, a délutáni órákban, Szombathelyen. Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett a Szent Gellért utcában a Körmendi út irányába. Haladása során az utak körforgalmú kereszteződéséből kihaladva elsodort egy, a kerékpárját a gyalogátkelőhelyen áttoló gyalogost, aki az úttestre esett és súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Egy szintén helyi lakos személyautóval közlekedett 2022. november 2-án, Szombathely belterületén. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az Engels Frigyes utca és a Rohonci út kereszteződésébe, ahol összeütközött egy, az Engels Frigyes utca irányába a kerékpárúton közlekedő kerékpárossal. A balesetben a biciklis férfi könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Egy helyi sofőr közlekedett a 86-os számú főúton személygépkocsijával és a hozzá kapcsolt pótkocsival, Egyházasrádóc térségében. Kanyarodása során későn észlelt egy, a járműszerelvényt már előző gépkocsit és összeütköztek. A balesetben hárman könnyű sérülést szenvedtek. A helyszíni intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a járműszerelvény vezetője nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért előállították és vele szemben – őrizetbe vétele mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés, valamint egyéb szabálysértések elkövetése miatt eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

Az őszi-téli időszak tudatos felkészülést igényel a közlekedés minden résztvevőjétől. A hőmérséklet csökkenésével, a hajnali fagyok beköszöntével az útviszonyok és a látási viszonyok is megváltoznak. Komoly veszélyforrásnak számít a látótávolság csökkenése és a csúszásveszély, ezért kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban! 

Az őszi felkészülés során a legfontosabb az emberi tényező!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.