Pillanatnyi figyelmetlenségből súlyos sérüléssel járó ütközés

2018. 10. 04., cs - 16:42
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Autójával áttért a menetirány szerinti bal oldalra egy férfi Békésen, a Csabai utcában. Összeütközött egy kisteherautóval, amelynek utasa megsérült. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.

Békésen, a Csabai utcában, 2018. április 28-án, 15 óra 30 perc körül összeütközött egy személygépkocsi és egy kisteherautó. A baleset amiatt történt, mert a személygépkocsi vezetője figyelmetlen volt, egy neki jobbra ívelő kanyarban áttért a szembejövők forgalmi sávjába. A tehergépkocsiban utazó nő megsérült, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A személygépkocsi vezetője kihallgatásán elismerte felelősségét. Elmondása szerint azon a napon nagyon korán kelt, nem teljesen kipihent állapotban ült voltán mögé. Ráadásul a kanyargós utcát sem ismerte jól, nem gyakran jár arra. Közvetlenül a baleset előtt egy közlekedési táblát nézett, illetve az út melletti területen rendezvény volt, ez is elvonta egy kis időre a figyelmét a vezetéstől.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a személygépkocsi vezetője ellen közúti baleset okozása miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. október 3-án átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.