Rendőrségi hírek Zala megyéből

2020. 09. 05., szo - 07:10
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két súlyos sérüléssel, egy könnyű sérüléssel, valamint egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy nő közlekedett Ford személyautóval 2020. szeptember 4-én 18 óra 11 perckor a 7-es számú főúton Nagykanizsa felől, amikor a 196-os kilométerszelvényben lévő útkereszteződésben Galambok község irányába történő balra kanyarodása során összeütközött egy szemből közlekedő, 33 éves férfi által vezetett Honda motorkerékpárral. A baleset következtében a motoros - az elsődleges orvosi vélemény szerint - súlyos sérüléseket szenvedett.

Az egyenruhások egy személyt fogtak el, három főt állítottak elő, és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre öt esetben került sor.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a kanyarodás szabályainak betartására, mert több közlekedési baleset kiváltó oka e szabályok megszegése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, annak megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy az előzésébe vagy kikerülésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a többszörös tolvaj

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi nagy értékű autókról visszapillantó tükröket és beépített radarokat lopott el Újbudán.

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.